- cookiebeleid"> Warmte en zon in Dubai | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Warmte en zon in Dubai
Volgens sommige websites is het in Dubai altijd te warm, wat sommige potentiŽle toeristen afschrikt om met kinderen naar Dubai op vakantie te gaan. Deze bronnen hebben slechts voor een deel gelijk. Dubai kent vanaf de maand mei een zomerperiode waarin de temperaturen vrijwel alle dagen oplopen tot boven de 35 graden Celsius. Vanaf juni wordt regelmatig de veertig graden grens bereikt en in juli en augustus is het aantal dagen met een maximumtemperatuur die lager ligt dan 40 graden eigelijk vrij zeldzaam. Je hebt het dan over de officiŽle temperatuur zoals die in de schaduw gemeten wordt. De werkelijke temperatuur ligt in de zon nog een stukje hoger, zeker in bebouwde gebieden.
Hartje zomer wordt het dan ook gemakkelijk vijftig graden of meer in de volle zon. Dit in combinatie met de zeer hoge relatieve luchtvochtigheid (ongeveer 80 tot 95 procent) zorgt ervoor dat het extreem heet en benauwd is. Zelfs het zwembad en de zee met watertemperaturen van minimaal dertig graden zorgen dan nog maar amper voor afkoeling. September is iets minder heet en in oktober begint de warmte weer draaglijk te worden. November, december, maart en april zijn eigenlijk de fijnste maanden. In januari en februari kan het voor een strandvakantie af en toe zelfs aan de frisse kant zijn.

Uitgebreide klimaatinformatie over Dubai vind je op Dubai klimaatinfo.

Zonkracht
Behalve de hoge temperaturen heeft Dubai ook te maken met een hoge zonkracht. Vanaf april tot en met september geldt vrijwel dagelijks de hoogste UV-index (10+), tijdens de wintermaanden ligt deze nog altijd tussen de 6 en 9, wat te vergelijken is met het hoogst haalbare in Nederland. Gedurende het hele jaar heb je voor jezelf en je kinderen daarom een antizonnebrandmiddel nodig met een hoge beschermingsfactor. Voor kinderen wordt minimaal factor 50 of een sunblock geadviseerd. Babyís kun je het beste vrijwel helemaal uit de zon houden, vooral buiten de wintermaanden.

Risico's
De combinatie van warmte en hoge zonkracht zorgt in de periode mei tot oktober voor extra gezondheidsrisicoís voor kinderen. Vooral babyís en jonge kinderen zijn gevoelig voor de hoge luchtvochtigheid met hoge temperaturen. Het is daarom niet onverstandig de heetste maanden in Dubai te ontwijken als je op vakantie gaat met kinderen.

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid