Waar in Dubai overnachten met kinderen

Dubai telt honderden hotels, appartementen en allerlei varianten op deze accommodaties. Over het algemeen liggen de goedkope hotels, hostels en appartementen in de oude wijken van Dubai, die voor de meeste toeristen weinig vakantiegevoel geven. Of je hier met kinderen wilt gaan zitten hangt vooral af van je eigen persoonlijke wensen en wat je kinderen gewend zijn. Waar ga je in Dubai overnachten met kinderen? Inmiddels zijn er wel een aantal goedkope alternatieven gekomen die ook met kinderen goed te doen zijn.

Na een enorme toename in het aantal luxe vier- en vijfsterrenhotels lijkt het erop dat ook het middensegment wat beter bediend wordt. Door de ontwikkeling van grote projecten zoals de Dubai Marina is ook het aanbod van appartementen met één of meerdere slaapkamers groter geworden. Ideaal voor gezinnen met kinderen waarbij het gezin wat meer ruimte wil en de ouders wat privacy willen gedurende de nachtelijke uurtjes. Echte familiekamers in hotels is iets wat je in Dubai niet veel aan zult treffen. Je zult dan al sneller aangewezen zijn op suites.

Als je met kinderen naar Dubai reist dan zullen naast het budget vooral factoren als ligging, voorzieningen en ruimte doorslaggevend zijn voor de keuze van een accommodatie. De meeste vakantiesfeer voor zowel volwassenen als kinderen vind je vooral aan Jumeirah Beach, in de Dubai Marina en op de Palmeilanden. Deze gebieden liggen aan water (zee, strand en haven) en zijn vrijwel volledig ingericht op het toerisme.

Ons advies is om een accommodatie vooral in dit gebied te zoeken. Je zit wel wat verder van het centrum van Dubai af, maar via Sheikh Zayed Road zit je (als het verkeer meezit) binnen 30-40 minuten in hartje Dubai.

Hotels in Dubai met familiekamers

Familiekamers zijn vaak de populairste oplossing voor toeristen die met kinderen in Dubai willen overnachten en van alle gemakken die bij een hotel horen willen genieten. Familiekamers en familiesuites zorgen ervoor dat je als gezin in een en dezelfde kamer kunt verblijven. Het slapen geschiedt soms in één ruimte, maar vaak hebben de ouders een apart slaapgedeelte.

Dit zijn enkele onder Nederlanders populaire hotels in Dubai die familiekamers aanbieden:

RIU Dubai

Op dit moment behoort het RIU Dubai hotel tot de meest geboekte hotels onder Nederlandse gezinnen. De combinatie van een eigen strand, ruime familiekamers en een uitgebreide 24-uurs all inclusive verzorging maken van dit hotel een perfecte bestemming voor een familievakantie in Dubai.

bekijk RIU Dubai aanbiedingen op tui.nl

Sofitel Dubai The Palm

Het Sofitel Dubai The Palm is onze persoonlijke favoriet in Dubai. Inmiddels hebben we al vier vakanties in dit hotel beleefd, waarvan drie als gezinsvakantie met onze kinderen. De 75 vierkante meter tellende appartementen zijn ideaal als je met één of twee kinderen naar Dubai op vakantie gaat. Voor de ouders is er een aparte slaapkamer, de kinderen slapen op een comfortabel tweepersoonssofabed. De appartementen zijn uitgerust met een vrij complete kitchenette, waardoor buitenshuis eten geen must is. Een verblijf in het Sofitel Dubai The Palm is niet de goedkoopste vakantie die je naar Dubai kunt boeken, maar wel een van de beste, zeker ook met kinderen.

Sofitel Dubai The Palm ligt op het beroemde Palmeiland, heeft meerdere zwembaden en heeft een groot privéstrand.

alle info en prijzen voor vakanties in Sofitel The Palm