Waar in Dubai overnachten met kinderen

Dubai telt honderden hotels, appartementen en allerlei varianten op deze accommodaties. Over het algemeen liggen de goedkope hotels, hostels en appartementen in de oude wijken van Dubai, die voor de meeste toeristen weinig vakantiegevoel geven. Of je hier met kinderen wilt gaan zitten hangt vooral af van je eigen persoonlijke wensen en wat je kinderen gewend zijn. Waar ga je in Dubai overnachten met kinderen? Inmiddels zijn er wel een aantal goedkope alternatieven gekomen die ook met kinderen goed te doen zijn. Na een enorme toename in het aantal luxe vier- en vijfsterrenhotels lijkt het erop dat ook het middensegment wat beter bediend wordt. Door de ontwikkeling van grote projecten zoals de Dubai Marina is ook het aanbod van appartementen met één of meerdere slaapkamers groter geworden. Ideaal voor gezinnen met kinderen waarbij het gezin wat meer ruimte wil en de ouders wat privacy willen gedurende de nachtelijke uurtjes. Echte familiekamers in hotels is iets wat je in Dubai niet veel aan zult treffen. Je zult dan al sneller aangewezen zijn op suites.

Als je met kinderen naar Dubai reist dan zullen naast het budget vooral factoren als ligging, voorzieningen en ruimte doorslaggevend zijn voor de keuze van een accommodatie. De meeste vakantiesfeer voor zowel volwassenen als kinderen vind je vooral aan Jumeirah Beach, in de Dubai Marina en op de Palmeilanden. Deze gebieden liggen aan water (zee, strand en haven) en zijn vrijwel volledig ingericht op het toerisme.

Ons advies is om een accommodatie vooral in dit gebied te zoeken. Je zit wel wat verder van het centrum van Dubai af, maar via Sheikh Zayed Road zit je (als het verkeer meezit) binnen 30-40 minuten in hartje Dubai.