- cookiebeleid"> Vliegen naar Dubai | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Vliegen naar Dubai
Als je rechtstreeks vanuit Nederland of een vliegveld net over de grens in Duitsland of Belgi vliegt dan kun je in ruim zes uur naar Dubai vliegen. De gemiddelde vliegtijd bedraagt zes tot zeven uur. De terugvlucht vanuit Dubai duurt door tegenwind in de regel iets langer: reken op 6 tot 7 uur. Dat betekent dat je niet zoveel langer onderweg bent dan naar de Canarische Eilanden (vier tot viereneenhalf uur) of Egypte (ongeveer vijf uur). De vliegtijden zijn bij de rechtstreekse vluchten doorgaans ook vrij gunstig. Veel heenvluchten vertrekken na de middag en komen s avonds aan, voor de retourvlucht kun je vaak kiezen tussen een nachtvlucht (met aankomst s morgens vroeg op Schiphol) of een vlucht die s morgens uit Dubai vertrekt en rond de middag in Amsterdam aankomt. Vluchten naar Dubai boek je o.a. bij KLM, Emirates, TUI en Transavia. Vliegen naar Dubai kan op de goedkoopste momenten al voor prijzen die rond of zelfs onder de driehonderd euro liggen.

Aankomst in Dubai
Na de landing op Dubai International Airport kun je in terminal 3 (als je met Emirates vliegt) of terminal 2 (als je met o.a. KLM, Air France of een andere Europese maatschappij vliegt) aankomen. Vlieg je met TUI, dan landt je op het nieuwe vliegveld van Dubai: Al Maktoum International Airport. In alle gevallen zul je moeten aansluiten bij de loketten van de migratiedienst voor de paspoortcontrole. Deze rijen kunnen vrij lang zijn, waarbij de wachttijd soms zelfs tot een uur op kan lopen. Gezinnen met jonge kinderen mogen echter meestal via de speciale rij voor diplomaten en mensen met een rolstoel. Je hebt dan echter geen garantie dat het echt sneller gaat, want er zijn bijna altijd regelneven die met hun belangrijke gast(en) voorrang krijgen. Na de paspoort controle kun je vaak bijna direct je bagage oppikken en via de douane naar buiten. Voor de terminal zijn altijd volop taxis beschikbaar.

Vertrek vanuit Dubai
Voor de terugvlucht moet je proberen uiterlijk twee uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. Zeker in de wintermaanden kan het druk en hectisch zijn. Mocht je helemaal vanuit Dubai Marina, Jumeirah Beach of op soortgelijke afstand van de luchthaven moeten komen, zorg dan dat je vanwege mogelijke verkeersdrukte op Sheikh Zayed Road tijdig richting het vliegveld vertrekt.

 

dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid