- cookiebeleid"> Tijdsverschil in Dubai | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Tijdsverschil in Dubai
Het tijdsverschil met Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) bedraagt tijdens onze wintertijd 3 uur en tijdens onze zomertijd 2 uur. In Dubai is het dus 3 uur (winter) of 2 uur (zomer) later dan in Nederland. Het verschil tussen zomer en winter zit hem in het feit dat men in Dubai niet aan zomertijd doet en in Nederland wel.

Het tijdsverschil heeft zeker invloed op kinderen. Er vind een soort van kleine jetlag plaats omdat het dagelijkse schema van zowel kinderen als ouders bij aankomst in Dubai niet aansluit op de tijden in Dubai. Er is een redelijke kans dat iedereen relatief laat opstaat dankzij het tijdsverschil (2 tot3 uur later in Dubai). Ouders met een baby of kinderen die normaliter vroeg wakker worden kunnen profiteren van deze situatie. Een kind dat in Nederland om 6 uur s morgens al wakker is zal in Dubai waarschijnlijk tot 8 of 9 uur s morgens doorpitten omdat de biologische klok nog op de Nederlandse tijd ingesteld is. Als voor de ouders dit de beste tijd is in Dubai om op te staan dan moet je er verder niets aan willen veranderen. Je kind(eren) zullen dan ook s avonds op een later tijdstip slaap krijgen wat voordelen heeft als je s avonds nog wat wilt ondernemen.

Indien kinderen en/of ouders later wakker worden dan gewenst (mogelijk wil je vooral vroeg op pad) dan moet je proberen elke dag een half uur tot een uur eerder op te staan totdat je het tijdstip bereikt hebt wat je tijdens de vakantie wilt gebruiken om de dag te beginnen.

 

dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid