- cookiebeleid"> Vakantie in Dubai tijdens schoolvakanties | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Tijdens schoolvakanties naar Dubai reizen
Indien je kinderen hebt die leerplichtig zijn, zul je rekening moeten houden met de schoolvakanties. Buiten de officiŽle schoolvakanties de kinderen meenemen op vakantie is slechts in een zeer beperkt aantal gevallen mogelijk. Helaas betekent dit voor de ouder(s) dat ze beperkt zijn in het aantal momenten waarop ze naar Dubai op vakantie zullen gaan en mogelijk ook te maken krijgen met extra hoge prijzen voor pakketreizen en vliegtickets.
Kerstvakantie
De eerste en laatste vakantie van het jaar valt rond Kerstmis en Oud & Nieuw. Deze feestdagen betekenen in Dubai net als op veel andere plekken hoogseizoen waardoor de prijzen voor zowel vliegtickets als hotelkamers (zeer) hoog liggen.
Het weer in Dubai is tijdens de kerstvakantie niet gegarandeerd zonnig en warm. In de wintermaanden is een dag regen of zelfs enkele dagen achtereenvolgens met neerslag zeer goed mogelijk. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 25 graden.
 

Voorjaarsvakantie / krokusvakantie
De voorjaarsvakantie vind plaats in februari of begin maart. In sommige delen van Nederland wordt dit mede bepaald door wanneer carnaval dat jaar valt. In Dubai is het nog steeds hoogseizoen, maar liggen de prijzen minder hoog dan met de kerstvakantie. Voor goedkope vliegtickets kan het verstandig zijn om in Duitsland of BelgiŽ te shoppen omdat men daar dan geen schoolvakanties heeft.
Wat betreft het weer moet je er rekening mee houden dat rond deze periode de omslag plaatsvind van winter naar zomer. Dit gaat vrijwel altijd gepaard met enkele dagen tot soms wel weken met minder zonnig en relatief koel weer (rond of net boven de twintig graden).

Meivakantie
De meivakantie valt in Nederland in de eerste week of eerste twee weken van mei. In Dubai is het dan een overgangsmaand van hoogseizoen naar laagseizoen. De hotelkamerprijzen liggen in deze periode over het algemeen (veel) lager dan in de winter. Ook de vliegticketprijzen zullen in mei al goedkoper zijn, hoewel je voor een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam wel te maken zult krijgen met hogere tarieven vanwege de meivakantie. In mei ligt de temperatuur overdag al ruim boven de dertig graden en neemt ook de luchtvochtigheid toe (meer over zon & warmte in Dubai).

Zomervakantie
In de zomer is het heet in Dubai. Met temperaturen die overdag tussen de 40 en 50 graden liggen (in de schaduw gemeten!) is het eigenlijk niet uit te houden buiten. Je ziet de lokale bevolking eigenlijk bijna niet op straat, iedereen verplaatst zich met de auto van airco naar airco. In juli en augustus betaal je dan ook de laagste prijzen voor een vakantie naar Dubai. Vanwege de zon & warmte raden we een vakantie met kinderen tijdens de zomervakantie eigenlijk af. Zeker voor jonge kinderen en babyís brengt de warmte extra gezondheidsrisicoís met zich mee.

Herfstvakantie
De Nederlandse herfstvakantie valt altijd in de maand oktober. In Dubai is dit de laatste hete maand, hoewel de scherpe randjes van de zomer er al van af zijn. Gedurende de middag loopt het kwik op naar gemiddeld 32 tot 39 graden Celsius. Als je vooral komt voor strand, zee en zwembad is dat wel te doen. Overdag sporten of lange wandelingen maken met kinderen is niet te adviseren tijdens deze periode. De bezettingsgraad van de hotels neemt deze maand toe ten opzichte van de maand ervoor, wat voelbaar zal zijn in de tarieven. Om dure ticketprijzen vanuit Schiphol te voorkomen kun je er voor kiezen om in BelgiŽ of Duitsland te kijken voor vliegtickets. Daar liggen de schoolvakanties in deze periode anders dan bij ons.
 

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid