- cookiebeleid"> Dubai hotels en appartementen | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Hotels en appartementen in Dubai
Dubai telt honderden hotels, appartementen en allerlei varianten op deze accommodaties. Over het algemeen liggen de goedkope hotels, hostels en appartementen in de oude wijken van Dubai, die voor de meeste toeristen weinig vakantiegevoel geven. Of je hier met kinderen wilt gaan zitten hangt vooral af van je eigen persoonlijke wensen en wat je kinderen gewend zijn. Inmiddels zijn er wel een aantal goedkope alternatieven gekomen die ook met kinderen goed te doen zijn. Na een enorme toename in het aantal luxe vier- en vijfsterrenhotels lijkt het erop dat ook het middensegment wat beter bediend wordt. Door de ontwikkeling van grote projecten zoals de Dubai Marina is ook het aanbod van appartementen met één of meerdere slaapkamers groter geworden. Ideaal voor gezinnen met kinderen waarbij het gezin wat meer ruimte wil en de ouders wat privacy willen gedurende de nachtelijke uurtjes. Echte familiekamers in hotels is iets wat je in Dubai niet veel aan zult treffen. Je zult dan al sneller aangewezen zijn op suites.

Als je met kinderen naar Dubai reist dan zullen naast het budget vooral factoren als ligging, voorzieningen en ruimte doorslaggevend zijn voor de keuze van een accommodatie. De meeste vakantiesfeer voor zowel volwassenen als kinderen vind je vooral aan Jumeirah Beach, in de Dubai Marina en op de Palmeilanden. Deze gebieden liggen aan water (zee, strand en haven) en zijn vrijwel volledig ingericht op het toerisme.
Ons advies is om een accommodatie vooral in dit gebied te zoeken. Je zit wel wat verder van het centrum van Dubai af, maar via Sheikh Zayed Road zit je (als het verkeer meezit) binnen 30-40 minuten in hartje Dubai.

Kamerprijzen
De prijs die je betaalt wordt mede bepaald door seizoen en vraag & aanbod. Andere factoren zijn ligging (direct aan strand betaal je meer), naam (bij bekende ketens betaal je deels ook voor de naam) en faciliteiten. Als je een appartement huurt in de Dubai Marina dan heb je over het algemeen veel meer ruimte dan in een standaard hotelkamer van bijvoorbeeld Hilton Jumeirah, Sheraton Beach Hotel, het Royal Meridien of het One & Only Royal Mirage Resort. De loopafstand tot het strand en wandelboulevard The Walk bedraagt dan zelden meer dan tien minuten, waardoor je feitelijk bijna net zo goed zit wat betreft locatie maar veel minder per vierkante meter ruimte betaalt.

Dubai hotel en appartement aanraders
De volgende hotels en appartementen durven we aan te raden als je met kleine of grotere kinderen naar Dubai reist:

   

LUXE & SPROOKJESACHTIG: ATLANTIS THE PALM
Het Atlantis The Palm hotel is een ruim vijftienhonderd kamers tellend complex dat helemaal op de mythe van de verzonken stad Atlantis gebaseerd is. Kinderen zullen vol bewondering door de gangen lopen, genieten van The Lost Chambers en vooral veel zwempret hebben in het Aquaventure waterpark. Toegang tot dit immense zwemparadijs is gratis voor gasten van het Atlantis hotel.
Meer info over het Atlantis The Palm Resort bij TUI

GEWELDIG GELEGEN AAN HET STRAND: HILTON JUMEIRAH
Het Hilton Jumeirah ligt in het hart van toeristenwijk Jumeirah Beacch. Winkelcentrum The Beach, de bioscoop, wandelboulevard The Walk en de vele terrasjes liggen op loopafstand. Het hotel heeft een mooi opgezet privéstrand en voor de kinderen is er een KidsClub.
Meer info over het Hilton Jumeirah Beach hotel bij TUI

NOG EEN LUXE STRANDHOTEL: SHERATON JUMEIRAH
Dit strandhotel ligt in de populaire toeristenwijk JBR Beach / Dubai Marina en is al jarenlang een topper in Dubai. Het privéstrand is gevuld met palmbomen en veel leuke terrasjes liggen op loopafstand.
Meer info over Sheraton Jumeirah bij TUI

GOEDKOPE EN POPULAIRE APPARTEMENTEN: GOLDEN SANDS
Gelegen in het oude centrum van Dubai, op korte afstand van veel bezienswaardigheden. Voor de verkoeling is er een zwembad en ideaal voor families is dat je 2-kamer appartementen hebt waar maximaal 5 personen kunnen slapen. Golden Sands is al jarenlang erg populair onder de TUI-gasten. Het is verbazingwekkend hoe goedkoop je zo vakantie in Dubai kunt vieren.
Meer info over Golden Sands bij TUI

   

Algemene hoteltips voor Dubai vind je op de Dubai Hoteltips pagina.

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid