- cookiebeleid"> Gezondheid, drinkwater en vaccinaties | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Gezondheid
Vooral met baby’s en (jonge) kinderen is het belangrijk dat de gezondheid niet in gevaar gebracht wordt op reis. Gelukkig telt Dubai meer dan voldoende uitstekende ziekenhuizen, medische centra, huisartsen en tandartsen. Taal hoeft zelden een barrière te vormen omdat vrijwel iedere arts redelijk tot uitstekend Engels spreekt. In de particuliere hospitalen kunnen de prijzen aanzienlijk hoger liggen dan in Nederland, waardoor je wel moet kijken of de Nederlandse ziektekostenverzekering alle kosten dekt of dat er eventueel een extra medische dekking op de reisverzekering nodig is. Uw verzekeraar of tussenpersoon zou hierover uitsluitsel moeten kunnen geven.

Drinkwater
Het drinken van leidingwater moet geen probleem vormen in Dubai. Het kraanwater is zuiver genoeg voor menselijke consumptie. IJsblokjes in dranken vormen ook geen probleem.

Voedsel
De regels op het gebied van hygiëne zijn in Dubai vrij streng. Over het algemeen moet het nuttigen van eten geen problemen opleveren. Op ongeveer twintig reizen naar Dubai hebben wij nog nooit meegemaakt dat iets niet goed gevallen is. Toch zijn er zichtbare verschillen tussen de toprestaurants en de eetgelegenheden op straat waar toeristen minder vaak eten. Vraag jezelf af of vlees dat een hele dag aan een spit draait (kebab) wel helemaal bacteriologisch verantwoord is. Dat geldt overigens ook gewoon voor Nederland. Om ongemak als gevolg van “verkeerd” eten op te vangen is het goed om diarreeremmers zoals Diacure of Imodium te gebruiken. Vooral voor kinderen is ORS aan te raden om uitdroging te voorkomen. In het geval van diarree is het bij kinderen eigenlijk altijd verstandig om een arts ter plaatse te raadplegen.

Inentingen
Vaccinaties zijn voor Dubai niet verplicht. Toch kan het verstandig zijn om te kijken of zowel voor u als uw kind(eren) sommige vaccinaties een aanvulling zouden kunnen zijn voor uw reis naar Dubai. Zo hebben wij onze kinderen een Hepatitis A vaccinatie laten krijgen (met een vervolgprik een jaar later). De mogelijke gevolgen van een eventuele besmetting zijn te groot om dit risico te willen nemen. na de twee prik ben je voor 25 jaar beschermd wat je ook helpt bij reizen naar het Verre Oosten, Latijns Amerika, Afrika en ook een populaire vakantiebestemming zoals Turkije.

Warmte & zon
Aan dit onderwerp is een speciale pagina gewijd: warmte & zon.

 

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid