- cookiebeleid"> Praktische Dubai informatie | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Praktische Dubai informatie
Alcohol
Bier, wijn en andere alcoholische dranken zijn in veel restaurants en hotels gewoon te krijgen. Houd er rekening mee dat er wat betreft alcohol in het verkeer een zero-tollerancebeleid is.
Geld
In Dubai bedaal je met dirhams (AED). De wisselkoers is ongeveer 4 AED voor 1 euro.
Kinderzitjes
Het aanbod van deugdelijke kinderzitjes bij autoverhuurbedrijven is beperkt. Wil je een auto huren en met jonge kinderen op pad, probeer dan duidelijk vooraf afspraken te maken met betrekking tot een kinderstoeltje.
Naturisme
Naakt zonnen en zwemmen is bij wet verboden. Overtreding kan je een flinks straf opleveren. Ook topless zonnen is niet toegestaan.

Paspoort & visum
Houders van een Nederlands (of Belgisch) paspoort hebben geen visum nodig om Dubai te bezoeken. Je mag met een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst voor 30 dagen de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken.

Prijzen
Dubai heeft het onterechte imago van een dure bestemming. Natuurlijk betaal je hier voor luxe accommodaties, winkels of restaurants wat meer, maar dat is in Nederland ook zo (en nog veel erger). Als je een normaal appartement huurt, een economy klasse auto huurt en bescheiden uit gaat eten is het een goedkopere bestemming dan veel Europese zonbestemmingen.

Reisbagage
Het reizen met jonge kinderen wil wat betreft bagage wel eens ongemakkelijk zijn. Met een baby, een peuter en een buggy kan het meenemen van vier koffers en eventueel nog handbagage lastig zijn. Je zou denken dat je het dan wel eventjes in twee grote koffers stopt, maar dan krijg je waarschijnlijk een probleem met het gewicht. Met een koffer van 30 kilo voor 2 personen blijf je wat betreft totaalgewicht wel binnen de gestelde limiet, maar niet wat betreft maximumgewicht per koffer. Resultaat is dat je waarschijnlijk bij mag betalen.

Reisverzekering
De standaard polis van je ziektekostenverzekering dekt over het algemeen standaard zaken zoals dokterbezoek, medicijnen en andere medische zorg die je nodig hebt als je in Dubai bent. De kosten in particuliere klinieken worden niet altijd vergoed en voor eventuele repatriŽring (gedwongen terugvlucht naar Nederland) ben je in de regel ook niet verzekerd. Zeker met kinderen zouden we een goede reisverzekering willen aanraden, waarbij dit soort kosten volledig gedekt zijn.

Telefoon
De meeste providers bieden roaming aan in Dubai, waardoor je met je Nederlandse mobiel bereikbaar bent in Dubai en kunt bellen. Let er op dat als je naar Nederland belt je eerst +31 of 0031 voor het nummer zet en de eerste nul van het Nederlandse telefoonnummer weglaat.

Televisie
Nederlandse televisiezenders worden in Dubai niet aangeboden. De meeste hotels bieden wel een uitgebreid pakket aan buitenlandse zenders aan, waaronder ook voldoende tv-zenders die speciaal op kinderen gericht zijn. Deze zijn in de regel Engelstalig.
 

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid