- cookiebeleid"> Bezienswaardigheden in Dubai | Dubai met kinderen
  Dubai met kinderen links Dubai tips alles over Dubai     
   
 

Dubai met kinderen: Babyvoeding & luiers Bezienswaardigheden Gezondheid Hotels & appartementen Kinderopvang
Praktische informatie
Schoolvakanties Tijdsverschil Veiligheid Vliegen naar Dubai
Warmte & zon

 
Bezienswaardigheden in Dubai
Met kinderen ga je hoogst waarschijnlijk andere dingen doen dan wanneer je als volwassenen onder elkaar Dubai ontdekt. Zo kun je een baby niet meenemen tijdens een desert safari waarbij ze aan dune bashing doen en zul je van het uitgaansleven ook zoveel niet meemaken als je met jonge kinderen reist. Wat wel en niet interessant is voor kinderen is afhankelijk van de leeftijd, de interesses en de opvoeding. Sommige kinderen willen niets anders dan zwemmen, naar het strand en pretparken bezoeken terwijl sommige andere kinderen meer interesse hebben in de lokale cultuur en bezienswaardigheden. Uitgebreide informatie over wat er allemaal te zien en te doen is in Dubai vind je op onder andere Dubaitips.nl, Landenportal Dubai, Dubai op Steden.net en Dubai top 10. Wij geven op deze pagina een kort overzicht van bezienswaardigheden en attracties waarvan wij denken dat die voor kinderen leuk zijn om te doen en te zien.
Zien & doen met kinderen in Dubai

Dubai Creekside Park
Eén van de grootste recreatieve parken van Dubai die vooral populair is onder gezinnen met jongere kinderen. Met o.a. speeltuin, amfitheater, minigolf en themapark Children’s City.

Aquaventure
Groots opgezet waterpark bij Atlantis hotel met voor kinderen een prachtig speelparadijs in het kinderbad en de lazy river waar kinderen met ouders lekker kunnen dobberen.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Geniet van de onderwaterwereld terwijl je door een tunnel gaat en de haaien om je heen zwemmen, bekijk de grootste aquariumwand ter wereld van dichtbij en bezoek daarna de Underwater Zoo waar heel veel verschillende zeedieren te zien zijn. Dit kan in de Dubai Mall bij het Dubai Aquarium & Underwater Zoo.
Meer info en tickets vind je hier.

Sega Republic
Overdekt amusementsparadijs in de Dubai Mall waar je per attractie of per dag kunt betalen.

Vlucht met heteluchtballon
Niet goedkoop maar wel een indrukwekkende belevenis is om met een heteluchtballon vroeg in de ochtend over de woestijn te vliegen.

Wonderbus
Ontdek Dubai in een rondrit en rondvaart door de Dubai Creek met dit amfibievoertuig.

Dubai Fountain Lake Ride
Je kunt de fonteinshow bij Burj Khalifa bekijken vanaf een abra. Een abra is een traditioneel houten bootje die in Dubai normaal ingezet worden als veerbootje op de Dubai Creek. Bij de Dubai Fountain Lake Ride maak je een rondje op het kunstmatige meer bij Burj Khalifa terwijl de fonteinshow te zien is. Reserveren is wel aan te raden. Dat kan hier (gratis annuleren mogelijk).

Jumeirah Beach
Zonder enige twijfel één van de beste stranden van Dubai. Na het zwemmen kun je lekker uit eten en wandelen aan The Walk.

Ski Dubai
Indoor skiën voor jong en oud bij temperaturen onder het vriespunt terwijl het buiten warm tot heet is. Voor jonge kinderen is het sneeuwpark leuk om te bezoeken, waar je lekker kunt spelen in de sneeuw en een sneeuwpop kunt maken.

Ontmoet de Pinguďns
In Ski Dubai kun je als je (veel) betaalt interactie hebben met pinguďns. Dit kan in groepsverband zijn of het kan een exclusieve meet&greet zijn. Je mag geen eigen foto's maken tijdens de ontmoeting met deze prachtige dieren.

Dubai Museum
Dit centraal gelegen museum is leerzaam voor kinderen die willen zien hoe Dubai ontstaan is en hoe het leven vroeger in Dubai was.

Burj Khalifa
Het uitzicht vanaf de 124e verdieping van de hoogste toren ter wereld is voor alle leeftijden adembenemend. Voor drukke tijdstippen (rond zonsondergang) is reserveren gewenst.

Kamelenrace
Onder andere de Meydan racebaan worden er in de wintermaanden kamelenraces gehouden, zowel ‘s morgens vroeg als in de middag. Iets unieks wat je alleen in deze regio ziet.

Wild Wadi Waterpark
Groots opgezet waterpark gelegen bij het prachtige zevensterrenhotel Burj Al Arab.

Lost Chambers
Dit labyrint van onderwaterkamers is helemaal in het Atlantis thema opgezet. Veel aandacht is er besteed aan de inrichting en de collectie van onderwaterdieren die je hier ziet.

Dubai Dolphinarium
Het dolfinarium in het centrum van Dubai geeft je de mogelijkheid om dolfijnenshows te zien, maar ook om zelfs met dolfijnen te zwemmen.

Dolphin Bay
Onderdeel van waterpark Aquaventure, gelegen bij het Atlantis The Palm Hotel. Hier kun je zwemmen of spelen met dolfijnen.
 

 

© dimi3.nl / Dubaimetkinderen.nl - alle rechten voorbehouden - cookiebeleid