Bezienswaardigheden en activiteiten in Dubai

Met kinderen ga je hoogst waarschijnlijk andere dingen doen dan wanneer je als volwassenen onder elkaar Dubai ontdekt. Zo kun je een baby niet meenemen tijdens een desert safari waarbij ze aan dune bashing doen en zul je van het uitgaansleven ook zoveel niet meemaken als je met jonge kinderen reist. Wat wel en niet interessant is voor kinderen is afhankelijk van de leeftijd, de interesses en de opvoeding. Sommige kinderen willen niets anders dan zwemmen, naar het strand en pretparken bezoeken terwijl andere kinderen meer interesse hebben in de lokale cultuur en bezienswaardigheden.

Uitgebreide informatie over wat er allemaal te zien en te doen is in Dubai vind je op onder andere op de websites Dubai voor beginners, alles over Dubai en Dubai top 10. Erg handig is ook de bezienswaardigheden top 10 van Dubai.

Wij geven op deze pagina een kort overzicht van bezienswaardigheden en attracties waarvan wij denken dat die voor kinderen leuk zijn om te doen en te zien.

Zien & doen met kinderen in Dubai

Aquaventure
Themapark Aquaventure is een groots opgezet waterpark bij het geweldige Atlantis hotel. Voor kinderen is er een prachtig speelparadijs in het kinderbad aangelegd. Erg relaxed en leuk is de lazy river waarop kinderen met ouders lekker kunnen dobberen. Voor de oudere kinderen zijn er verschillende geweldige waterglijbanen en andere waterattracties waarop je je de hele dag kunt vermaken.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Geniet van de onderwaterwereld terwijl je door een tunnel gaat en de haaien om je heen zwemmen, bekijk de grootste aquariumwand ter wereld van dichtbij en bezoek daarna de Underwater Zoo waar heel veel verschillende zeedieren te zien zijn. Dit kan in de Dubai Mall bij het Dubai Aquarium & Underwater Zoo.
Meer info en tickets vind je hier.

Vlucht met heteluchtballon
Niet goedkoop maar wel een indrukwekkende belevenis is om met een heteluchtballon vroeg in de ochtend over de woestijn te vliegen. Vooral de ervaring om de zon boven het woestijnlandschap boven te zien komen is enorm gaaf. De ballonvaart wordt over het algemeen als één van de mooiste gezinservaringen in Dubai beschouwd.

Wonderbus
Ontdek Dubai in een rondrit en rondvaart door de Dubai Creek met de Wonderbus. Dit amfibievoertuig heeft de unieke eigenschap dat het zowel op de weg als op het water prima uit de voeten kan. Daardoor kan de Wonderbus de combinatie van een rondrit met een stukje rondvaart maken. Kinderen (en volwassenen) vinden het moment waarop de rijdende boot (of varende bus) het water in rijdt geweldig.

Dubai Fountain Lake Ride
Je kunt de fonteinshow bij Burj Khalifa bekijken vanaf een abra. Een abra is een traditioneel houten bootje die in Dubai normaal ingezet worden als veerbootje op de Dubai Creek. Bij de Dubai Fountain Lake Ride maak je een rondje op het kunstmatige meer bij Burj Khalifa terwijl de fonteinshow te zien is. Reserveren is wel aan te raden. Dat kan hier (gratis annuleren mogelijk).

JBR Beach
JBR Beach oftewel is zonder enige twijfel één van de beste stranden van Dubai. Na het zwemmen kun je lekker uit eten en wandelen aan The Walk of The Beach. Voor de kinderen staan er speeltoestellen langs de wandelpromenade bij het strand.

Ski Dubai
Skiën in de woestijn? Ja, dat is prima mogelijk. Bij Ski Dubai kun je indoor skiën voor jong en oud bij temperaturen onder het vriespunt, terwijl het buiten warm tot heet is. Voor jonge kinderen is het sneeuwpark leuk om te bezoeken, waar je lekker kunt spelen in de sneeuw en een sneeuwpop kunt maken.

Ontmoet de Pinguïns
In Ski Dubai kun je als je (veel) betaalt interactie hebben met pinguïns. Dit kan in groepsverband zijn of het kan een exclusieve meet&greet zijn. Je mag geen eigen foto’s maken tijdens de ontmoeting met deze prachtige dieren.

Dubai Museum
Dit centraal gelegen museum is leerzaam voor kinderen die willen zien hoe Dubai ontstaan is en hoe het leven vroeger in Dubai was. Omdat het geen al te groot museum is ben je hier in een half uurtje wel doorheen. Dat is ongeveer net zo lang als de gemiddelde maximale spanningsboog van een kind in een museum

Burj Khalifa
Een must-see tijdens je Dubai vakantie is Burj Khalifa. Het uitzicht vanaf de 124e en 125e verdieping van de hoogste toren ter wereld is voor alle leeftijden adembenemend. Vooral rond zonsondergang is het uitzicht vanaf het hoogste gebouw ter wereld erg gaaf. Vooraf reserveren is aan te bevelen, zeker voor de populairste tijdstippen.

Kamelenrace
Onder andere de Meydan racebaan worden er in de wintermaanden kamelenraces gehouden, zowel ‘s morgens vroeg als in de middag. Iets unieks wat je alleen in deze regio ziet.

Wild Wadi Waterpark
Wild Wadi  is een groots opgezet waterpark gelegen bij het prachtige zevensterrenhotel Burj Al Arab. Dit waterpark is te vergelijken met het bij Atlantis gelegen Aquaventure.

Lost Chambers
Wil je genieten van allerlei zeedieren? Bezoek dan The Los Chambers. Dit labyrint van onderwaterkamers is helemaal in het Atlantis thema opgezet. Veel aandacht is er besteed aan de inrichting en de collectie van onderwaterdieren die je hier ziet.

Dubai Dolphinarium
Het dolfinarium in het centrum van Dubai geeft je de mogelijkheid om dolfijnenshows te zien, maar ook om zelfs met dolfijnen te zwemmen. Om met dolfijnen te zwemmen of om roggen te voeren is een reservering nodig.